Grundopskrift på fondant

Fondant kan købes i flere varianter, men det er nemt at lave selv – og billigere.

Denne opskrift giver ca. 170 gram færdig fondant.

Opskrift:

3 skumfiduser
3 tsk vand
1/2 tsk glukosesirup
Evt. farve
Ca. 125 gram flormelis

Fremgangsmåde:

20140616-135314-49994968.jpg

Klip skumfiduserne i mindre stykker og bland med vandet.
Varmes herefter i ca 15 sekunder i mikroovnen til de er næsten opløst.

20140616-135446-50086711.jpg

Bland glukosesirup og farve i. Jeg bruger Wilton pastafarve, men alm frugtfarve kan også bruges. Farverne bliver dog ikke så klare.

20140616-135636-50196716.jpg

Rør flormelis i til det ikke kan røres mere og hæld det derefter ud på bordet i en smule flormelis og ælt godt.

20140616-135802-50282945.jpg

Så er fondanten klar til at blive rullet ud.

Brug en smule flormelis eller Maizena for at fondanten ikke hænger i bordet.
Et tip er at tage en engangsvaskeklud og komme flormelis inden i og lukke med en ikea klemme. Så kan bordet støves og laget ikke bliver for tykt.
Hvis fondanten er blevet for tør kan man varme den få sekunder i mikroovnen eller smøre en smule smagsløs olie fx rapsolie på hænderne og ælte det godt ind i massen.
Massen pakkes i lufttæt pose og kan gemmes i 2-3 mdr.

20140616-145106-53466199.jpg

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s