Lækre mørke bunde, der ikke bliver tunge eller tørre.
Alle ingredienser skal have den samme temperatur inden man går i gang for det bedste resultat. En anden lille hemmelighed til lækre bunde er i piskningen af æggene – så det tager lidt tid at lave dem.
Opskrift:
8 hele æg
400 sukker
3 dl mælk (kan med fordel være sødmælk, men behøver ikke være det)
120 gram becel (eller smør)
500 gram mel
50 gram kakao
3 tsk vanilje
4 tsk bagepulver
1 tsk salt
Fremgangsmåde:
Jeg bruger min røremaskine med piskeris til dem, men en håndmixer kan godt gå, hvis ikke man har en ved hånden.
Æggene piskes ved høj hastighed i 5-6 min
Sukker tilsættes og der piskes videre ved høj hastighed i yderligere 5-6 min
De tørre ingredienser blandes og sigtes for, at der ikke er klumper i.
Mælk og becel/smør blandes. jeg giver det lige 45 sek i mikroovnen for, at det er ca. stuetemperatur.
Melblandingen og mælkeblandingen tilsættes skiftevis til æggeblandingen, mens der piskes ved mellem hastighed.
Når det sidste er indarbejdet i dejen slukkes røremaskinen og dejen fordeles i forme der er smurt og melet.
Bages i ca. 40 min ved 160 grader (alm. ovn)
Ud af denne portion bliver der enten 1 stk 25×35 cm bradepande + 1 stk 25 cm (diameter) bagering: kan skæres over til 2 bunde. / 1 stk 25×35 cm bradepande: kan skæres over til 3 bunde.