Gateau Marcel – Chokolade(mousse)kage

 

20140630-220644-79604157.jpg

Den aller lækreste chokoladekage-mousse dessert. Det smager fantastisk – især sammen med frisk frugt og bær.
Billedet her er anrettet af den fantastiske kok på restaurant Pøt Mølle (poetmoelle.dk), men opskriften er den samme.

Opskrift:
175 gram mørk chokolade
175 gram smør
175 gram sukker
3 1/2 bægre past. æggeblommer
3 bægre past. æggehvider
En god kakao til drys/hasselnøddeflager/chokoladespåner/frysetørrede bær

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 grader (varmluft)
Chokolade og smør smeltes over vandbad.
2/3 af sukkeret blandes med æggeblommerne og piskes herefter hvidt.
I en anden skål piskes hviderne stive med det sidste sukker.
Vend forsigtigt chokoladeblandingen i æggeblommerne.
Æggehviderne vendes forsigtigt i indtil det hele er godt blandet.
Smør en bageform godt og drys enten med sukker eller mel – så slipper kagen nemmere når den er bagt. Læg evt. en stykke bagepapir der er tilpasset formen i bunden.

Hæld halvdelen af moussen i formen og bag den i ca. 30 min. Resten af moussen stilles i køleskabet.

Tag formen ud af ovnen, også selvom kagen ikke ser helt færdig ud. Det er meningen – den kan også falde lidt sammen på midten, der gør heller ikke noget.

Når den er kølet en smule stilles den i køleskabet til den er helt kold.

Fordel nu resten af moussen på bunden således at overfladen bliver helt glat og jævn.

Lad den stå og sætte sig nogen timer, helst natten over.

Nu kan kagen løsnes fra formen og pyntes med den valgte topping.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s