Hjemmelavet gumpaste

Gumpaste er ideelt til at lave blomster, figurer og andre dekorationer. Man kan sagtens købe det færdiglavet, men ligesom med fondant er der penge at spare på at lave det selv. Der skal dog sættes lidt tid af til det – og det kræver man har en røremaskine, fordi en håndmixer er ikke kraftig nok. Opskriften her er fra en amerikansk hjemmeside (about.com)

Opskrift til ca. 800 gram færdig gum paste

3 æggehvider (2 bægre past.)

ca. 700 gram flormelis

8 tsk tylosepulver

Palmin eller kokosolie

 

Fremgangsmåde:

Æggene kommes i røreskålen – jeg bruger min k-spade – kør på højeste hastighed i ca. 10 sek.

Stil ca. 200 gram flomelis til side og ved laveste hastighed drysses den resterende mængde flormelis i. Nu vil det have hen ad den samme tekstur som royal icing.

Skru hastigheden op på 4 (mellemste hastighed på min) i ca. 2 min. Imens måles tylosepulver af i en lille skål.

Nu ligner blandingen marengs. Hvis der skal farve i kan det tilsættes nu.

Skru ned på laveste hastighed og tilsæt tylosepulveret på ca. 5 sek. Når det hele er tilsat skrues op på højeste hastighed i få sekunder. Det får blandingen til at blive tyk.

Hæld massen ud på et bord, der er drysset med noget af den resterende mængde flormelis.

Kom en smule kokosolie på hænderne og ælt massen godt mens der tilsættes flormelis til massen er blød og ikke klistret. Man kan tjekke ved at knibe i den og når den slipper fingrene er den klar.

Put massen i en pose og klem al luft ud – de her zip lock poser er rigtige gode – posen puttes ned i en ny pose, så den er dobbelt forseglet.

Det er her den tidskrævende del kommer. Massen skal hvile i 24 timer i køleskabet før den bruges. Når den tages ud skal den have lov til at varme op inden brug – så lad den ligge på bordet til den når stuetemperatur.

Og nu er den klar til at blive til yndige blomster – kom en lille smule kokosolie på fingrene og ælt det godt ind i massen. Farve kan også tilsættes nu – men det kræver lidt mere æltning.

 

Noter:

I USA bruger man shortening som er vegetabilsk fedtstof, det kan man ikke bare lige få her i Danmark, så det tætteste vi har er palmin – som også kan være svært at finde, da de fleste butikker kun fører det som sæsonvare omkring jul. Kokosolie kan også bruges, det kan ihvertfald fåes i min Rema.

Det er super vigtigt at opbevare det man ikke bruger i en lufttæt pose, da det hurtigt bliver stift når det er i kontakt med luft.

Da der er æggehvider i vil jeg ikke bruge det efter deres udløbsdato, men det kan fryses i ca. 6 mdr hvis det skal opbevares i længere tid. Husk at skrive dato på posen. Det tøes op igen i køleskab, og så som hvis det var frisk – lad det stå på køkkenbordet til det når stuetemperatur.

Det er vigtigt at massen får 24 timers hvile i køleskabet, så alt ikke opløst tylose kan opløses og blive aktivt.

Tylose kan fåes i nogle superbest og eller på nettet (på fx bagetid.dk)

Hvis man bruger 50-50 gumpaste/fondant får man en super smidig masse at arbejde med når kagen skal overtrækkes.

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s