Fondant – hjemmelavet, men næsten som færdiglavet

Det her er uden tvivl favoritten når det kommer til hjemmelavet fondant. Den minder rigtig meget om færdiglavet købt fondant og er bare super lækker at arbejde med. Virkelig smidig og elastisk.

Opskrift: Giver ca. 600 gram færdig fondant

12 g gelatinegranulat

60 ml vand

10 ml flydende glukose

500 g flormelis

1-2 tsk majsstivelse

evt. aroma

 

Fremgangsmåde:

Gelatinegranulat røres ud i vandet og smeltes over vandbad

Når blandingen er varm – ikke kogende – tages den af og glukose tilsættes

Flormelis hældes i en skål og der laves en fordybning i midten

Hæld gelatineblandingen i fordybningen

Ælt det sammen til en masse

Majsstivelse drysses i som bindemiddel. Tilsæt lidt af gangen.

 

Noter:

Fondanten kan bruges med det samme.

Brug majsstivelse på bordet når den rulles ud.

Fordelen ved gelatinegranulat er at der kan vælges en type der er udvundet af andet end gris.

 

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s