Kanel kage med appelsin

Her er et bud på en relativ kaloriemæssig fornuftig kage – det er rigtig der ingen fedtstof er i. Det gør så også at den ikke er så svampet – til gengæld er den dejlig let og luftig. Jeg vil nok vælge at komme et eller andet på toppen – om det så er som kage eller som cupcake.

Opskrift til 20 muffins eller en stor springform

5 æg
75 g sukker
75 g brun farin
150 g mel
3/4 tsk bagepulver
1 tsk kanel
1/4 tsk kardemomme
1 tsk vanilje
Revet appelsinskal af 1 appelsin (økologisk)

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175 grader alm ovn. Der må ikke bruges varmluft.
Æg, sukker og farin piskes i røremaskinen på højeste hastighed i ca. 10 min til det er fast og luftigt.
Appelsinskallen drysses i mens der stadig piskes.
De tørre ingredienser blandes sammen og sies ned i æggeblandingen. Det hele vendes sammen meget forsigtigt med en dejskraber. Undgå at røre og slå luften ud af dejen.
Dejen kommes i muffinsforme/smurt springform og sættes straks i ovnen.
Bages på nederste rille i ca. 20 min.

Hvis de bages uden topping er de bedst samme dag som de er bagt.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s