Orange Curd

Hvad er Curd? Det er en engelsk klassiker (altså citron udgaven) og er meget anvendelig til alskens herligheder. Man kan spise det på brød, bruge det i diverse kager, cupcakes og tærter, desserter og i madretter. Det er en æggebaseret creme, og man kan lave det med alverdens forskelige frugter. Uanset hvor man kigger henne er overskriften den samme “stærkt vanedannende” og det smager jo helt fantastisk.


Der er lidt variation når man kigger opskrifter, i nogle bliver der brugt hele æg, kun æggeblommer eller begge dele. Her får den hele armen æggemæssigt..

Denne her opskrift er direkte oversat fra engelsk. Jeg har et målebæger med cups/ml afmærking på og 1 cup svarer til 250 ml., hvis man ikke lige har et sådant.

Opskrift:

2 hele æg
3 æggeblommer
1 cup sukker (250 ml)
3 spsk majsstivelse (maizena)
1 cup friskpresset appelsinsaft (250 ml)
Saften fra 1 lille citron
100 gram smør, helst usaltet – men der er så lidt salt i dansk smør at alm. smør sagtens kan bruges.
evt. farve

Fremgangsmåde:

Æg, æggeblommer og sukker kommes i en gryde og piskes sammen på medium varme indtil det er jævnt.
En smule af appelsinsaften blandes med majsstivelsen, for at undgå klumper. Blandingen samt resten af appelsinsaften samt citron kommes i gryden (+evt farve).
Der piskes fortsat ved medium varme i 10-15 min til blandingen fortykkes. Det er vigtigt, at der piskes i det konstant for, at undgå at det brænder på.
Når blandingen er fortykket tages gryden af varmen og smørret tilsættes i terninger. Rør indtil smøret er opløst. Hæld curden i et passende glas eller beholder (med låg) og læg et stykke husholdningsfolie på overfladen – dette gøres for at undgå at der dannes skind. Lad køle i køleskab i min 30 min inden brug. Det fortsætter med at blive tykkere mens det køler.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s