Whoopie pies goes bananas

20140717-104549-38749710.jpg

Når man nu skal afsted på picnic, skovtur eller bare ud i verden med mad – og gerne vil have en lille lækker kage med er whoopie pies geniale. De er ikke lige så skrøbelige som macarons, og er ikke lige så svære at transportere som cupcakes. Muligheden for variation er uendelig – her er de lavet med banan og lys chokolade.

20140717-104548-38748501.jpg

De er hurtige og nemme at lave – og et stort hit både hos store og små.

Opskrift: (12 stk)

Til kagerne:
100 g smør
100 g sukker
Kornene fra en stang vanilje
2 æg
225 g hvedemel
1 knsp. salt
1 tsk bagepulver
1 moden banan
50 g lys chokolade.

Til fyld:
100 gram blødt smør
100 gram flomelis
1,5 tsk vanilje
3/4 tsk kanel
Lidt vand til at justere konsistensen.

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.
Bland kornene fra vaniljestangen i lidt af sukkeret.
Rør sukker, vanilje og smør blødt og cremet.
Tilsæt det første æg og pisk i to min., tilsæt det næste og pisk yderligere to min.
De tørre ingredienser blandes og sigtes i og røres herefter sammen.
Bananen moses godt og blandes i, sammen med den hakkede chokolade.
Tril 24 kugler og mas dem lidt flade.
Bages nederst i ovnen i ca. 10 min – de må ikke blive hårde.

Smørret piskes i 5 min – så smager det ikke af smør mere.
Flormelis, vaniljesukker og kanel tilsættes og piskes sammen.
Tilsæt vand en tsk fuld af gangen til den ønskede konsistens opnåes.

Når kagerne er kølet helt af lægges de sammen med fyldet. Det nemmeste er bare at bruge en teske til at dosere fyldet med.

Kan gemmes i køleskabet i nogen dage.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s