Boller – det sikre hit

20140720-143319-52399758.jpg

De tager lidt tid og tålmodighed – men de er det hele værd. De er lige så bløde som “fødselsdagsboller” de er bare lidt sundere.

Opskrift til 18 stk:

50 gram gær
500 ml vand
1 æg
3 spsk becel/smør
2 tsk salt
2 tsk sukker
3 spsk durummel
3 spsk grahamsmel
ca. 800 gram hvedemel

Lidt ekstra grahamsmel til “drys”

Fremgangsmåde:

Jeg anbefaler at der bruges røremaskine.
Opløs gær i vandet. Tilsæt æg og becel og rør sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser. Efterlad en smule af hvedemelet. Lad røremaskinen køre på lav hastighed og lad det ælte sammen i min. 20 min.
Lad dejen hæve i en time.

20140720-143252-52372159.jpg

Når dejen har hævet, deles den i to portioner. Hver del æltes sammen og rulles ud til 5 mm tykkelse.

20140720-143252-52372945.jpg

Gør dejen fugtig med en forstøverflaske.

20140720-143253-52373934.jpg

Drys et fint lag grahamsmel over hele dejen.

20140720-143254-52374608.jpg

 

Rul dejen sammen.

20140720-143306-52386843.jpg

Skær pølsen ud i 9 lige store stykker og mas dem let flade med fingerspidserne

20140720-143307-52387991.jpg

Gentag med den anden halvdel af dejen. Lad bollerne hæve i en time under et viskestykke.

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft og lige inden bollerne sættes ind gives der igen forstøvet vand.

20140720-143309-52389078.jpg

Bag bollerne i ca. 16 min.

20140721-163327-59607307.jpg

Så er boller smager fantastisk – det er kun på toppen man kan fornemme at de er rullet. Indeni ligner de helt almindelige boller.

20140720-143318-52398781.jpg

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s